• Admin

Veien til fusjonsenergi kan gå via annihilering, ikke via gigantiske fusjonsreaktorer

Updated: Jun 25, 2020

https://www.tu.no/artikler/veien-til-fusjonsenergi-kan-ga-via-annihilering-ikke-via-gigantiske-fusjonsreaktorer/468801?key=nSdJsHLb


Går det som det norske selskapet håper kan verden vente seg en ny fossilfri energiprosess. Energi fra hydrogen. Ikke basert på kjemi, men kjernefysikk uten radioaktive avfallsproblemer.


Går det som Norrønt Fusion Energy AS håper kan verden vente seg en ny energiprosess for å ta samfunnet vekk fra fossile kilder. Energi fra Hydrogen. Ikke basert på kjemi, men kjernefysikk. Uten radioaktive avfallsproblemer.


Det høres nesten for godt ut til å være sant, det som far og sønn Zeiner-Gundersen som leder Norrønt Fusion Energy AS forteller oss. For dette er en helt annen type prosess enn den vi tenker på med en kompleks fusjonsreaktor, eller for den saks skyld kaldfusjon som noen mener å ha klart, men som ingen får se.

Muongenerator

Muoner kan ses på som en slags storebror til elektroner, selv om kjernefysikere kanskje vil se på dette som en litt vel forenklet forklaring. De er rundt 200 ganger tyngre og de kan være både positive og negative. Siden Muoner er ladde kan de bli direkte konvertert til elektrisk strøm eller få en fusjonsprosess til å fungere.

Norrønt Fusion Energy AS er i dag ett multinasjonalt firma med operasjoner i 3 land og har jobbet med en flere generasjoner av reaktordesign for å skaffe nok av elementærpartiklene. Den består i dag av en ekstremt kraftig laser med en punkteffekt på over 100 MW som skytes mot hydrogen-klustere som befinner seg kondensert på nanooverflater inni reaktoren.
16 views0 comments

Recent Posts

See All
NORRONT FUSION ENERGY

NORWAY

+ 47 979 67 000

post@norrontfusion.com

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
Send Us a Message

© 2016 by Norront Fusion Energy